4. rész: Mit mondanak a résztvevők?

Annie, 20 éves

 

“Mielőtt részt vettem a programban, teljesen elveszett voltam. Abbahagytam a kozmetikus képzést, mert egyszerűen untam azt a sok felesleges dolgot, amit tanítottak nekünk. Aztán jelentkeztem a “Fabrique Numerique” tanfolyamra. A program során kifejlesztettem egy módszert, melynek segítségével különböző mintákat lehet működrömre lézergravírozni. A tanfolyam elvégzése után egy fodrászati gyakorlati képzésen vettem részt. Most pedig készülök arra, hogy részt vegyek a “Franciaország legjobb gyakornoka” országos versenyen.

Miben segített a program? Sokkal magabiztosabb vagyok, nem vagyok már szégyenlős egyáltalán, és tudok cspatban dolgozni. Amit legjobban szerettem a képzésben az a fantasztikus hangulat volt – teljesen más, mint amit korábban az iskolában tapasztaltam.”

Quentin, 25 éves

“Mielőtt elkezdtem ezt a képzést, alapszinten ismertem a különböző social media csatornákat, de ez minden. A “Fabrique Numerique” program segített abban, hogy fejlesszem a kommunikációs készségeimet, megtanultam, mi az a “storytelling”, és hogyan alkalmazzuk. A program során minden nap tanulunk valami újat – minden nap más! Segít abban, hogy magabiztosabb legyek, és úgy érzem, tényleg létrehozunk valamit.”

Frederic, 24 éves

„Korábban részt vettem szakképzésben, de nem végeztem el a kurzust. Haszontalannak éreztem magam, és nem akartam visszamenni iskolába. A “Fabrique Numerique” program trénerei megtanítottak bennünket csapatban dolgozni; megtanultuk, hogyan segítsük egymást, hogyan működjünk együtt hatékonyan. A projektben, amit végrehajtottunk, mindenkinek megvolt a saját feladata, és mindenki kellett ahhoz, hogy jó minőségben és határidőre elkészüljön mnden, amit az ügyfél felé vállaltunk. És bár keményen dolgoztunk, mindig jutott idő arra is, hogy jól érezzük magunkat.

A programnak köszönhetően újra vannak céljaim; befejeztem az iskolát, végzettséget szereztem, dolgozom – hálózati adminisztrátor vagyok egy cégnél – miközben részt veszek egy képzésben is.”