Jó gyakorlatok Angyalföldön a fiatalok helyben tartásáért

A XIII. Kerületi Önkormányzat az egészségügyet érintő intézkedések során a prevencióra, a gyors diagnózisra és az azt követő mihamarabbi terápiára vagy orvosi beavatkozásokra nagy figyelmet fordít.

Ennek szellemében Budapest XIII. kerülete saját forrásból szerzett be korszerű orvostechnikai diagnosztikai eszközöket (CT és MR gépeket), mellyel az angyalföldi egészségügyi közszolgáltatások minőségét kívánták javítani.

A program igazi újdonsága, hogy a kerületi lakosok számára térítésmentesen és rövid várakozási időn belül kerülhetett sor az új korszerű eszközökkel elvégzett diagnosztikai vizsgálatokra a Visegrád utcai Szakrendelő CT és MR Diagnosztikai Központjában. A fenntarthatóságot biztosítja, hogy a nem kerületi lakosok számára is elérhetővé tették a szolgáltatásokat piaci áron.

Az egészségtudatosság terjedése a fiatal korosztályt is érinti, a lakóhely változtatás egyik oka is lehet a nem megfelelő egészségügyi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés, ezáltal a fiatalokat érintő helybentartó képessége is pozitív kihatással tud lenne ez a jó gyakorlat.