A soron következő tanulmányútunk helyszínéül, Nágocs községet választottuk, ahol a Reménység Gyermeksegély Alapítvány végez fontos közösségi szolgálatot, a Hetedhét Adventista Egyház támogatásával.

A tanulmányúton résztvevő ifjúsági szakemberek a miskolci Drogambulancia Alapítvány és Szimbiózis Alapítvány munkatársai, önkéntesei voltak. A helyszín és tevékenység kiválasztását a hasonló tevékenységgel és célcsoporttal foglalkozó Reménység Alapítvány példája indokolta. Hiszen mindhárom nonprofit szervezet hátrányos helyzetű fiatalok, családok helyzetének javításával, közösségfejlesztéssel, gyermekek és ifjúság hasznos szabadidő eltöltésével foglalkozik, külön kiemelendő a settlement típusú szociális munka, ami szintén nagy jelentősséggel bír és követendő gyakorlat.

Az Alapítvány gyermekvédelmi és ifjúságvédelmi programjának megismertetése, intézmény látogatás volt a tanulmányút programja. Az Alapítvány szakmai vezetője Horváth Gábor kalauzolta a résztvevőket a közel kéthektáros területen, ahol a főépület, az Idősek Otthona, az Átmeneti Otthon, a Rehabilitációs Ház, valamint két családi ház található hátrányos helyzetű családok részére. Az ingatlant 1992-ben vásárolta meg az Alapítvány, s majd 30 éves működése során, országosan kiemelkedő szociális támogató komplexumot hozott létre.