https://www.youtube.com/watch?v=JozAmXo2bDE

 

Hogy kerül a Foo Figthers Cesena-ba?

Fabio szakmája szerint tengerbiológus – és vállalkozó, aki cégeit a szenvedélyei köré építi. Az egyik legnagyobb szenvedélye pedig a zene – pontosabban a rockzene –, és nem mellesleg a világ egyik legjobb rockbandájának, a Foo Fighters-nek a lelkes rajongója. 3 évvel ezelőtt meg szerette volna hívta őket, hogy adjanak koncertet a városában, Cesenában. Mivel a Foo Fighters kizárólag nagyvárosok stadionjaiban játszik, Fabio tudta, hogy egy átlagos meghívás kevés lesz. Elkezdett hát dolgozni az álma megvalósításán: közösségi finanszírozással pénzt gyűjtött, majd megszervezte a Rockin’1000 címet viselő egyedülálló eseményt: 1000 zenész – amatőrök és profik, férfiak és nők, fiatalok és idősek – gyűlt össze Cesenában, hogy közösen eljátssza a Foo Fighters „Learning to Fly” című számát.

A lelkesítő és megható közösségi rendezvényt megörökítő videó végén pedig Fabio személyesen hívta meg a Foo Fighters-t a városba. A videó híre gyorsan terjedt a világhálón, és rövid időn belül több mint 40 millióan nézték meg – Dave Grohl, a Foo Fighters vezetője olasz nyelvű válaszvideóban mondott köszönetet, majd mondanivalóját ezzel fejezte be: „Jövünk. Ígérem”. És valóban így lett – Fabio álma 2015. november 3-án valóra vált, amikor a zenekar intim hangulatú koncertet adott Cesenában 3000 rajongónak.

 

Hobby-ból start-up

 

Fabio – a Rockin’1000 koncepciója köré épített – cége jelenleg a CesenaLab egyik „lakója”, mely kis csapatával folytatja az amatőr zenészek álmainak megvalósítását. Összehozta a Föld Legnagyobb Rockzenekarát – 1200 zenészt hívott meg a világ minden tájáról, akik a cesenai stadionban több mint 12 000 néző előtt adtak koncertet, amit koncertlemezen is megörökítettek. Mindemellett pedig nyári táborokat is szerveznek amatőr zenészek számára. Azonban – ahogy Fabio is ragaszkodik hozzá – a Rockin’1000 nem egy rendezvényszervező cég: a célja egy világméretű zenészközösség kialakítása.