A Hálózat a Regionális Fejlesztésért Alapítvány (HÁRFA) által lebonyolított, EFOP-5.2.2-17-2017-00057 – Transznacionális együttműködés az ifjúsági szakemberek és szervezetek körében című projekt keretében megvalósult kérdőíves kutatás eredményei alapján megvizsgálható, hogy a válaszadó szervezetek milyen programokat valósítanak meg. Tevékenységlistájukban a szabadidő eltöltéséhez kapcsolódó különböző kulturális, sport és szórakoztató programok fordultak elő a leggyakrabban. Az előforduló programokat és azok gyakoriságát az alábbi szófelhő szemlélteti:

A megszervezésre kerülő események között megtalálhatók alkalmi programok (pl. vadaspark látogatás, színházlátogatás); találkozhatunk rendszeres gyakoriságú (hetente, kéthetente, havonta) ismétlődő alkalmakkal (pl. táncház, filmklub); emellett több, évente megrendezendő program (pl. falunap, horgászverseny); illetve kiemelt alkalmakhoz, ünnepekhez kapcsolódó rendezvények (pl. karácsonyi vásár) is a repertoár részét képezi.

Összességében elmondható, hogy a megkérdezett szervezetek – foglalkozzanak bármilyen életkorú célcsoporttal – szinte minden esetben szerveznek szabadidős, kulturális, sport programokat a célcsoportjuknak, melynek oka, hogy tapasztalataik szerint legkönnyebben ezeken a területeken keresztül tudják elérni és megszólítani a fiatalokat.