A Pécsi Tudományegyetem mellett további kilenc felsőoktatási intézmény képzési kínálatában érhető el a közösségszervezés alapszak. Köztük fővárosi intézményként az alábbiak kínálnak ilyen képzést.

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának alapképzésére nappali munkarendben 607-en, levelezőn 160-an jelentkeztek. A felvettek száma előbbi tagozaton 135, míg utóbbin 33 fő volt.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának budapesti és szombathelyi képzési helyén is elérhető a közösségszervező alapszak, államilag finanszírozott és költségtérítéses formában. A fővárosi helyszínen nappali munkarendben 575-en jelentkeztek és 52 főt vettek fel, míg levelező tagozaton 219 fő jelentkezőből 51 fő került felvételre. A vidéki képzőhelyen nappali tagozaton 36-ból 6 felvett hallgató, míg levelező tanrendben 37-ből 12 hallgató kezdte meg 2018 őszén tanulmányait.

A Kodolányi János Egyetem a fővárosi képzőhely mellett szintén vidéken is elérhetővé teszi közösségszervező alapszakát, Orosházán és Székesfehérváron hallgatható még a képzés, kizárólag költségtérítéses formában. A három helyszínen, nappali és levelező tanrendben összesen 89 fő jelentkező volt, közülük 12-en kerültek felvételre.

Végül, az Óbudán működő Milton Friedman Egyetem (korábban Zsigmond Király Főiskola) költségtérítéses közösségszervezés alapszakán tavaly az összesen 41 jelentkező közül 3 hallgató kezdte meg levelező tagozatos tanulmányait.