A felsőoktatási képzőhelyeket bemutató sorozatunk utolsó részében a közösségszervező alapszakon képzést hirdető vidéki felsőoktatási intézményeket mutatjuk be.

A Debreceni Egyetemen a Bölcsészettudományi Kar hirdeti meg a nappali és levelező tagozatos közösségszervezés alapszakot, államilag finaszírozott és költségtérítéses formában is. Nappalin 261 jelentkezőből 60 hallgató került felvételre 2018 őszén, míg levelező tagozaton a 74 jelentkezőből 20-an kezdhették meg tanulmányaikat.

Az Eszterházy Károly Egyetem Pedagógiai Kara egri és jászberényi képzőhelyen teszi elérhetővé közösségszervezés alapszakát. Egerben 76 felvételizőből 11-en kezdhették meg tanulmányaikat nappali tagozaton, míg levelezőn 14/73 felvett hallgató volt az arány. A jászberényi képzőhelyen elsősorban nappali tagozaton voltak alacsonyak a jelentkezési számok, a 16 fő végül nem volt elég a képzés elindításához. Levelező tagozaton ugyanakkor az 57 jelentkezőből 13-an felvételt nyertek 2018-ban.

A Neumann János Egyetem Pedagógia Kara Szolnokon szintén mindkét munkarendben és finanszírozási formában kínál közösségszervezés alapszakot. Nappali munkarendben ugyanakkor 2018-an senki nem nyert felvételt, így csak levelező tagozaton indult el a képzés a 68 jelentkező közül 21 fő felvételével.

Nem utolsósorban a Nyíregyházi Egyetem közösségszervezés nappali alapszakára 70 jelentkezőből 6-an, a levelező tagozaton 88 jelentkezőből 12-en nyertek felvételt.